مزاياي اقتصادي – اجتماعي شير مادر

با توجه به افزايش نياز غذايي شير مادر در طول دوران شيردهي تغذيه كودك با شير مادر از هر شيوه ديگر تغذيه به مراتب ارزان تر است. به عبارت ديگر ،‌ هزينه خريد شير مصنوعي براي شيرخواران محروم از شير مادر چندين برابر ميزان هزينه اي است كه مادر براي تغذيه صحيح خود و شيردهي موفق نياز دارد.

كودكاني كه با شير مادر تغذيه مي شوند، بدليل كمتر بيمار شدن ، هزينه درمان كمتري نيز به خانواده تحميل مي كنند.

در بيمارستانهايي كه از شيوه مراقبت هم اتاقي مادر و نوزاد استفاده مي شود،‌ ميزان بروز عفونت و همه گير شدن آن در بين نوزادان به مراتب كمتر است و طبق محاسبات دقيق ،‌هزينه بيمارستانها و نيروي انساني مورد نياز كاهش مي يابد.

تغذيه شير خوار با شيرمادر علاوه بر كمك به رشد و تكامل مناسب نسل آينده ،‌از خروج مقادير هنگفتي ارز به حارج از كشور براي ورود شير مصنوعي (‌شير خشك ) نيز جلوگيري نموده و ازاين طريق باعث توسعه اقتصادي كشور مي گردد.

سلامت هر جامه با بهبود وضع تغذيه ، رشد كودكان،‌پيشگيري از بيماريهاي عفوني ،‌تنظيم خانواده  و كنترل جمعيت ارتباط مستقيم دارد. تغذيه با شير مادر به تنهايي همه اين امكانات را با روشي اقتصادي و آسان ميسر مي سازد.

مزاياي شير مادر در حفاظت از محيط زيست

شير مادر به حفاظت از محيط زيست كمك مي كند. برخلاف شير مادر كه نه هزينه بر بوده و نه آلودگي زيستي ايجاد مي نمايد، شير خشك نيازمند بسته بندي (‌ قوطي، كاغذ‌، كارتن )‌و مصرف آن احتياج تهيه آب سالم و مواد شوينده و همچنين بطري و پستانك است كه اين مواد علاوه بر تحميل مالي به خانواده و جامعه ، بعنوان مواد غير قابل برگشت به طبيعت هم ايجاد مشكل مي نمايند. توليد شير مصنوعي نيزكه طي مراحل مختلفي در كارخانه انجام مي شود،‌ سبب آلودگي هوا و صرف منابع طبيعي براي ايجاد سوخت مورد نياز مي گردد.