پستان گرفتن Latch_on

گرچه همه مادران به طور طبيعي وغريزي علاقمند به تغديه فرزندانشان با شير خود هستند ولي لازم است كه نحوه  ضحيح شير دادن را بياموزند. به عبارت ديگر براي اينكه كودك را در وضعيت درست در آغوش بگيرند و به طور صحيح پستان را در دهان او قرار دهند نياز به راهنمايي .و كمك دارند.

نوزاد سالم كه به موقع متولد شده است ،‌اگر در آغوش مادر قرار گيرد توانائي جستجوي پستان ،‌ مكيدن و بلعيدن شير (‌قورت دادن ) را دارد ولي پستان به دهان گرفتن را بايد به او آموخت كه اين امر با آموزش مادر وتمرين مادر با شيرخوار ، اتفاق خواهد افتاد.

در نوزادان سالم كه بطور طبيعي يا از طريق سزارين به روش بيحسي نخاعي (‌كمري) متولد ،‌مي شوند ، لازم است اولين تغذيه طي نيم ساعت اول بعد از زايمان با كمك پرستاز يا ماما در اتاق زايمان انجام گيرد و آموزش لازم به مادر داده شود. نوزاد بايد نوك پستان و قسمت بيشتر هاله اطراف را كه مخازن شيري در پشت آن در آمده است ،‌قرار گيرد. در اين صورت او مي تواند با آرواره هايش بر مخازن شير فشار وارد نمايد . (شكل 1 ). حركات موجي شكلي كه از جلو زبان به طرف عقب آن جريان مي يابد، باعث دوشيده شدن شير به داخل دهان او شده و شير مكيده شده وارد حلق و سپس مري نوزاد مي شود(شكل 2‌).

مسئله مهم در درست به دهان گرفتن پستان ،‌قابليت كششي يافت آن بوده و شكل نوك پستان اعم از صاف ، كوتاه ،‌بلند و يا فرو رفته نقش چنداني در وضيعت شير خوردن ندارد به شزط آنكه قسمت بيشتري از هاله در دهان شيرخوار قرار گرفته باشد.