سينوزيت و‌آسم


خلاصه

آسم يكي از شايع ترين بيماري هاي دوران كودكي است كه منجر به بستري شدن مكرر بيماران در بيمارستان مي گردد . تاخير در تشخيص و درمان بيماري آسم منجر به افزايش مرگ و مير و عوارض بيماري در مبتلايان مي گردد . بيماري آسم همراه با التهاب مجاري تنفسي تحتاني مي باشد و همان پديده التهابي مي تواند ساير مخاط ها از جملـــــه مخاط سينوس هاي ماگزيلر را گرفتاري نمايد ، لذا آسم يكي از فاكتورهاي قابل ملاحظه در ايجاد سينوزيت مي باشد . بر اساس نوع معيار تشخيصي انتخاب شده جهت تشخيص راديولوژيكي سينوزيت ، حدود 70-30 درصد بيماران مبتلا به آسم داراي راديوگرافـــــي غير طبيعي سينوس ها مي باشند . بروز گرفتاري سينوس ها در افراد با آسم شديد بارزتر از افراد با آسم ضعيف تا متوسط مي باشد .علائم و نشانه هاي سينوزيت شبيه علائم آسم است و همچنين سينوزيت مي تواند سبب تشديد علائم بيماري آسم و سركش نمودن بيماري گردد .

به دليل آنكه بيشتر بيماران مبتلا به آسم داراي تغييرات مخاطي در سينوس ها هستند كه لزوما مويد وجود سينوزيت نمي باشد ، لذا استفاده تنها از راديوگرافي ساده سينوس جهت تشخيص سينوزيت كمك كننده نمي باشد و استفاده از روش تشخيصي با اسكن سينوس مفيد و تعيين كننده مي باشد .

در مراقبت و درمان مبتلا به آسم ، تشخيص و درمان سينوزيت يكي از نكات مهم و اساسي مي باشد ، همان طور كه ذكر شد وجود سينوزيت در اين بيماران مي تواند سبب تشديد علائم آسم و سركش نمودن بيماري شود و در اين موارد استفاده از آنتي بيوتيك ها به صورت تهاجمي در درمان سينوزيت سبب كنترل بيماري و كاهش ميزان نياز بيماران به داروهاي گشاد كننده برونش مي گردد .

علاوه بر درمان ضد ميكروبي استفاده از روش جراحي آندوسكوپي سينوس در بيماران آسماتيك با سينوزيت مزمن مفيد و موثرمي باشد و نقش مهمي در بهبودي بيماري دارد .

در پايان چنين مي توان نتيجه گرفت كه در بيماران آسماتيك كه به خوبي كنترل نمي گردند وجود سينوزيت بايد در نظر گرفته شود و بيماران مورد بررسي قرار گيرند .

 

Previous Page

Next Page